Skip to content

Ofwel e-smog, is de verzamelnaam voor allerlei soorten elektromagnetische stralingen die het lichaam kunnen verstoren. Waar aanwezig, veroorzaakt elektriciteit een elektrisch en magnetisch veld.

Wat voor klachten kan het veroorzaken?

Een overbelasting aan elektrosmog kan verschillende klachten geven zoals, hoofdpijn, slapenloosheid, onrust, pijn in je spieren, hoge bloeddruk, duizeligheid, slechter zien, oorsuizen, hormonale disbalans, concentratie problemen en nog veel meer.

Jonge kinderen nemen tot 10 x meer straling op omdat hun schedel veel dunner is en de samenstelling van hun hersenen anders is dan die bij volwassenen

Een voorbeeld van een apparaat die elektrosmog veroorzaakt is je mobiel, maar ook een smartwatch. Toen ik mijn smartwatch kocht werd ik hiervoor al door mijn vriend gewaarschuwd, maar ik wilde mijn stappen blijven tellen en vond het ideaal dat ik berichtjes via m’n horloge binnen kreeg. Totdat ik een EMB test bij mezelf deed en hoog op elektrosmog scoorde…

Ik werd met m’n neus op de feiten gedrukt. Sindsdien doe ik hem alleen nog maar om wanneer ik ga hardlopen of wanneer ik een wandeling maak die ik wil opnemen.

Wat kun je o.a. doen om elektrosmog te verminderen?

  • Trekt stekkers uit het stopcontact van apparaten die niet worden gebruikt. Laat bijvoorbeeld een tv niet in ‘stand-by’ stand staan. Deze geeft veroorzaakt nog steeds elektrosmog.
  • Draag je mobiel niet op zak en leg hem niet in de slaapkamer wanneer je gaat slapen. Een mobieltje geeft hoge straling af. Officieel is een mobiel tot categorie 2B ingedeeld, dat betekent dat het is ingedeeld bij producten die mogelijk kankerverwekkend is.
  • Als je mobiel belt, gebruik dan de speaker of een headset met een luchtslangetje tussen de luidsprekermodule en het oor. Hierdoor vindt er geen elektromagnetische belasting bij het oor plaats. En sta stil wanneer je belt, zodat je mobiel niet steeds naar de beste antenne hoeft te zoeken. Dit zorgt namelijk voor meer straling.
  • Indien je iets wilt downloaden of streamen, leg je mobiel dan weg. Hoe groter de bestanden zijn die je download, hoe meer straling dit geeft.
  • Zet de router, wanneer je er geen gebruik van maakt, uit.
  • Zet de wifi uit op je tablet wanneer je hier geen gebruik van maakt. De straling van een tablet is vele malen hoger.
Back To Top