Skip to content
een gezond & gelukkig leven

Over mij

Een groot deel van mijn leven heb ik erg stressvol ervaren. Dit kwam mijn gezondheid en geluk natuurlijk niet ten goede. Regelmatig ervaarde ik lichamelijke klachten welke voor de reguliere zorg een steeds groter raadsel werd nadat meerdere malen tevergeefs met medicatie is geprobeerd om de klachten te verhelpen.

Na jaren van allerlei vage klachten werd ik in het voorjaar van 2009 voor de zoveelste keer wakker met heftige buikpijn, wat een blaasontsteking bleek te zijn. Mijn grens was bereikt. Ik werd gek van die klachten en de talloze bezoeken bij specialisten. Ik wilde gewoon normaal functioneren, maar mijn lichaam kon niet meer. Ik was op dat moment werkzaam in de kinderopvang en gewend om altijd maar door te gaan, maar mijn werkgever merkte gelukkig op dat het niet goed ging en adviseerde me om een poosje vrij te nemen, zodat ik kon herstellen. Wat volgde was een burn-out van bijna anderhalf jaar waarbij ik niet heb kunnen werken.

Ik startte een zoektocht naar wie ik ben en wat ik wil in het leven. Ik bezocht verschillende psychologen, maar dat bracht me niet wat ik wilde. Samen met een haptonoom ontdekte ik dat ik een ster was geworden in het blokkeren van mijn gevoel en het onderdrukken van mijn emoties. Ik moest weer opnieuw leren voelen.

In november 2016 gooide ik het roer om; ik verhuurde mijn huis, zei mijn baan op en vertrok met een rugzak richting Azië. Na 8 maanden reizen arriveerde ik weer in Nederland. Maar na 4 maanden verlangde ik alweer naar de rust en ontspanning van Azië en besloot ik om wederom die kant op te gaan tot de zomer van 2018.

Ik voelde dat ik er bijna was, bijna was ik op het punt dat ik wist wat ik met mijn leven wilde. In mijn hoofd dacht ik tijdelijk in Nederland te blijven, maar iets in mij hield me tegen om weer te vertrekken.

In oktober 2018 leerde ik mijn huidige vriend kennen en door hem raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de impact die voeding heeft op fysieke en mentale gezondheid.

Zo kwam ik er bijvoorbeeld ook achter dat ik geen prikkelbaar darmsyndroom had. De huisarts had deze diagnose gesteld, maar ik bleek intolerant voor gluten te zijn, wat een gevolg kan zijn van de stress in mijn jeugd en de vele antibiotica. Al deze nieuwe informatie vond ik bijzonder interessant. Vooral omdat dit voor mij eindelijk een gezond en gelukkig leven heeft opgeleverd en dat zonder enkele vorm van medicatie. Gezond eten, persoonlijke ontwikkeling, voldoende beweging en ontspanning zijn de basis voor mijn succes geworden. Ik besloot om een expert te worden op deze gebieden, zodat ik mijn kennis, ervaring en vaardigheden kan delen met mensen die ook graag gezond en gelukkig willen zijn.

Mijn missie is om met zoveel mogelijk mensen het gezonde en gelukkige leven te creëren dat ze voor ogen hebben. Waardoor ze maximaal van het leven kunnen genieten, anderen kunnen helpen en kunnen bijdragen aan een mooie gezonde wereld.

Het is zonde om jaren lang met klachten te leven, die vaak wel opgelost kunnen worden nietwaar?

Opleidingen/Cursussen

  • NLP – 2019
  • Orthomoleculair adviseur basis – 2019
  • Orthomoleculair adviseur gevorderd – 2020
  • EMB-Therapeut – 2021
  • Lyme specialist – 2022
  • Burn-out behandelplan – 2022
  • Overgewicht behandelplan – 2022

Wat houdt orthomoleculair in?

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’. Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is dat elk lichaam zichzelf kan herstellen wanneer het gevoed wordt met de juiste voedingsstoffen. Hierbij worden alleen (voeding)stoffen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam en dus geen belastende vormen. Niet alleen van buiten zijn we allemaal anders, maar ook van binnen met als gevolg dat ieder lichaam andere behoeftes heeft. Zo kan het zijn dat persoon A bijvoorbeeld meer vitamine b12 nodig heeft. Terwijl persoon B te weinig magnesium binnen krijgt. Ook wordt er naar het hele plaatje gekeken. Alles in het lichaam staat namelijk met elkaar in verbinding. Naast overgewicht kan de verkeerde voeding bijvoorbeeld ook (biochemische)stress, slaapproblemen, darmklachten of chronische vermoeidheid veroorzaken. Door hier gericht naar te kijken, kan een leefstijl hier op aangepast worden met als doel om mensen gezond en gelukkig te maken.

Back To Top