Wat kan ik jou bieden
Aan de hand van de 6 domeinen: beweging, ademhaling, stress, immuunsysteem, slaap en voeding kijk ik met je mee hoe we met kleine simpele stappen er voor kunnen zorgen dat jij je weer fit en energiek voelt. Hierdoor zal je zowel fysiek als mentaal steeds lekkerder in je vel gaan zitten waardoor je met meer zelfvertrouwen, meer energie en een gezond lichaam zonder klachten lekker kunt genieten van het leven, je sport en de mensen om je heen.
Hoe gaan we dit doen?
We beginnen met een uitgebreide vragenlijst die ik je vooraf het eerste consult stuur. Hierdoor krijg ik een eerste indruk van jou als persoon en kan ik kijken waar jouw behoeftes liggen. We bespreken welke klachten er zijn en wat jouw doelstelling is.
Na de intake werk ik het behandelplan voor je uit. Dit bespreken we in een eerste vervolgconsult.
Daarnaast is het mogelijk om een bloedonderzoek te doen, welke ik bij je kan afnemen. Dit is een onderzoek waarbij ik met een vingerprik een beetje bloed bij je afneem. Dit stuur ik op naar het laboratorium waar het wordt onderzocht.
Met dit onderzoek kun je o.a. ontdekken:
Het mooie van orthomoleculaire gezondheid is dat met kleine aanpassingen grote resultaten te behalen zijn waar je levenslang profijt van hebt en dat een streng dieet en eindeloze oefeningen niet altijd nodig zijn. Bovendien kun je met de juiste coaching de meeste stappen zelf op de juiste wijze uitvoeren waardoor talloze bezoeken aan een specialist meestal niet nodig zijn.
Twijfel je nog of ik wel de juiste persoon ben die jou kan helpen? Plan dan een gratis (online) kennismakingsgesprek van een half uur, zodat je vrijblijvend kan bepalen of ik wat voor je kan betekenen. Als blijkt dat ik je kan helpen en jij graag de stap wilt zetten naar jouw beste leven zullen we samen een effectieve manier bepalen die bij jou als persoon en levensstijl past, zodat het bereiken van je doelen of het bestrijden van je klachten met de grootst mogelijke zekerheid gegarandeerd kan worden.
Tijdens het gratis intake gesprek
Regulier advies versus orthomoleculair/holistisch advies
Er zit een groot verschil tussen reguliere gezondheidsadviezen en orthomoleculaire adviezen. Bijvoorbeeld: Als je een keer ziek bent en naar de huisarts gaat dan krijg je 9 van de 10 keer een medicijn of een pijnstiller voorgeschreven: Een snelle oplossing voor de klacht of de pijn. Maar vaak is dit niet de oplossing voor het daadwerkelijke probleem.
Vanuit orthomoleculair oogpunt kijken we op een andere manier naar de situatie: Waar komt de pijn vandaan, waarom heb je deze klacht en hoe kun je voorkomen dat deze klacht blijft of weer terug komt. Een orthomoleculair advies is dan ook nooit maar 1 advies, maar vaak een heel behandelplan met een dieetadvies, leefstijladviezen en vaak ook supplementen.
Orthomoleculaire geneeskunde
Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde gaan we er vanuit dat ons lichaam zichzelf kan herstellen wanneer het de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen krijgt. Hippocrates beschreef in zijn tijd (460-377 v. Chr) de geneeskrachtige werking van voeding en hanteerde de overtuiging: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’’
De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling, de grondlegger van de orthomoleculaire geneeskunde. Het woord orthomoleculair is afgeleid van het Griekse woord ‘orthos’ wat ‘juist, recht of gezond’ betekent en ‘moleculair’ staat voor ‘de moleculen betreffende’. In de orthomoleculaire geneeskunde wordt dus gekeken naar wat het lichaam tot op het kleinste moleculaire deeltje nodig heeft om gezond en vitaal te kunnen herstellen en functioneren.
Waar de traditionele geneeskunde een aanvalsstrategie volgt, volgt de orthomoleculaire geneeskunde met het gebruik van natuurlijke stoffen een ondersteunings- en herstellingsstrategie, waarbij het lichaam aangezet wordt zichzelf te genezen.