Skip to content
meer rust creëeren

Ontspanning

Stress is in feite een gezonde reactie van ons lichaam op een ongezonde situatie. Als dat voor korte duur is, is dat niet erg en kan het je zelfs helpen om beter te presteren en alerter te zijn. Wanneer er sprake is van een stresssituatie maakt het lichaam adrenaline aan. De bloeddruk en hartslag gaan dan omhoog, er wordt energie uit glucose bijgemaakt, spieren worden gespannen, haren gaan rechtop staan, zintuigen worden scherper, de pijngevoeligheid daalt en er is verminderde bloedtoevoer naar de darmen. Het lichaam wordt voorbereid op een gevecht of om op de vlucht te slaan. Wanneer de situatie onder controle is, maakt het lichaam endorfine aan. Dit zorgt voor opbouw, reparatie en rust. Het feel good gevoel komt terug in het lichaam en het lichaam kan herstellen.

Chronische stress

Echter hebben we momenteel steeds meer te maken met chronische stress, oftewel langdurige stress. Dit heeft grote nadelige gevolgen voor ons zelf en de mensen om ons heen.

Druk

Veel mensen in de huidige maatschappij staan de hele dag ‘aan’. We willen niks missen en laten ons voortdurend vermaken door onze telefoon, tv en laptop. Even niks doen kennen we bijna niet meer. We hebben het altijd ‘druk’ waardoor het hoofd niet meer tot rust komt en dat geeft stress.
Toch is het druk hebben een keuze. Maar grip krijgen op deze keuzes maakt dat je fysiek en mentaal in een topconditie moet zijn.

Hoe kan ook jij meer ontspannen?

Samen gaan we opzoek naar de oorzaken van jouw stressklachten en kijken we wat jij nodig hebt om beter met stress om te kunnen gaan. Daarnaast geef ik je tips om beter te kunnen ontspannen en om te voorkomen dat je terug valt in oude gewoontes en patronen, zodat jij weer de ontspannen, leuke vrouw/man voor je eigen gezondheid en voor de mensen om je heen kunt zijn.

Back To Top