Skip to content
voor energie & herstel

Voeding

Voeding speelt naar mijn mening een belangrijke rol in ons leven. Het levert ons bouwstoffen, brandstoffen, vezels, enzymen, vitamines, mineralen, spoorelementen (stoffen die we in zeer kleine hoeveelheid nodig hebben) en bacteriën op. Dit hebben we nodig voor energie, voor herstel en om ons lichaam op te bouwen, zodat we kunnen groeien en gezond oud kunnen te worden. Helaas bevat onze dagelijkse voeding niet meer de hoeveelheid voedingsstoffen als voorheen. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo komt steeds meer groente en fruit uit andere landen en is het dus minder vers. Ook wordt groenten en fruit te vroeg geoogst, zodat er snel weer iets nieuws kan groeien met als gevolg dat de grond uitgeput raakt en hierdoor minder voedingsstoffen bevat om groente en fruit mee te voeden.

Gemaksvoedsel

Daarnaast kiezen veel mensen vaak voor snel en gemakkelijk en eten daarom meer bewerkt voedsel. Het nadeel hieraan is dat dit minder vers is en dus minder gezonde voedingsstoffen bevat. Bovendien bevat bewerkte voeding geur, kleur, smaak en/of bewaarstoffen, zoetstoffen en E-nummers. Met deze stoffen doe je je lichaam op zijn zachtst gezegd geen plezier. Ze kunnen vele lichamelijke klachten veroorzaken.

De hoeveelheden voedingsstoffen die we nodig hebben liggen in de orthomoleculaire geneeskunde om deze redenen een stuk hoger dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden die door het voedingscentrum worden geadviseerd. Honger lijden is geen onderdeel van de orthomoleculaire geneeskunde.

De voordelen van gezond eten

Sinds ik veel meer groente en fruit ben gaan eten merk ik dat mijn huid, haar en nagels veel gezonder aanvoelen. Daarnaast heb ik veel meer energie gekregen. Ook ben ik niet meer de hele dag met voeding bezig. Bepaalde voedingsstoffen (suiker, vet en zout) kunnen namelijk erg verslavend werken, wat stress voor het lichaam oplevert. Door hier bewust van te zijn en te kiezen voor producten die goed voor me zijn, voel ik veel meer rust in mijn lichaam.

Hoe kan ook jij gezonde voeding binnen krijgen?

Samen met jou kijk ik naar jouw voedingspatroon om te kijken waar winst te behalen valt. Daarbij zal ik tips en recepten met je delen, zodat ook jij op een simpele manier gezond kan eten. Ook is het mogelijk om een bloedtest af te nemen. Hieruit is onder andere te zien aan welke vitamines en mineralen jouw lichaam behoefte heeft en of je overgevoelig bent voor bepaalde voedingsstoffen. Aan de hand hiervan kan ik een op maat gemaakt voedingsadvies voor je maken.

Back To Top